Kon je tot een paar jaar geleden in Belgie alleen maar waterskiën en wakeboarden achter een boot, nu is het land maar liefst 8 cableparks rijker.

Nederland Verenigingen Duitsland
België

Wil je informatie over de verenigingen in België?

Klik hier voor de Vlaamse verenigingen,
klik hier voor de Waalse verenigingen.
(Het is wel België, dus er zijn natuurlijk 2 bonden…)

 

Wil je meer informatie over de cableparks?

 • Belgium Cable Park (BCP)
  Belgium Cable Park in België.dit cablepark is gestart in juni 2012 en richt zich met name op wakeboarders.
 • Goodlife Cablepark
  Goodlife Cablepark in Meer, Hoogstraten, BelgiëDit cablepark is eind augustus 2014 geopend en is ondergebracht op recreatieterrein De Mosten. Het ligt vlak aan de Nederlandse grens, ongeveer 23 km onder Breda.
 • Lakeside Paradise
  Waterski en wakeboard cablepark Lakeside Paradise in België.Sinds 28 mei 2012 heeft Lakeside Paradise in Knokke haar poorten geopend, als zusje van het al eerder actieve Surfer’s Paradise. Op één adres kun je terecht voor wakeboarden, waterskiën, maar ook zeilen, surfen, kayakken, duiken, en nog veel meer!
 • Outside Adventure and Fun
  Bij dit bedrijf kun je terecht voor een groot aantal outdoor activiteiten, waaronder ook waterskiën en wakeboarden aan een tweemast installatie. Er zijn ook vakantiewoningen aanwezig, zodat je jouw verblijf kunt uitbreiden naar langere tijd.
 • Terhills Cablepark
  Wakeboard en waterski cablepark Terhills Cablepark in België.Dit is het nieuwste cablepark in België. Geopend in 2013, gelegen vlakbij de Nederlandse grens. Het richt zich op zowel waterskiërs als wakeboarders en wil zich ook veel gaan toeleggen op evenementen organiseren en diverse trainingsmogelijkheden voor skiërs en riders bieden.
 • The Spin
  Wakeboardvereniging MusicRide in België.Waterski en wakeboard cablepark The Spin in België.Dit was het eerste cablepark in België en opende in juli 2011 haar deuren. Het richt zich met name op wakeboarders. Er is ook een wakeboardvereniging actief: MusicRide.
 • Wake Up Cable Antwerpen en Wake Up Cable GentWake Up Cable Antwerpen en Gent
  In de periode van april tot oktober ligt bij Antwerpen dit popup-cablepark in het water. Zo kunnen de Antwerpers zich ook uitleven met deze toffe sport. Sinds 2017 is ook een popup-cablepark in de buurt van Gent actief.
 • Waterskicentrum De Vossemeren (BE)Waterskibaan De Vossemeren
  Begin juni 2014 werd deze kabelskibaan geopend. Het is ondergebracht bij het Center Parks De Vossemeren. Je kunt het combineren met een verblijf in dit bungalowpark, maar je kunt ook gewoon een keertje komen boarden of skiën.