Back to Top

Waterski en wakeboard mogelijkheden in Belgie

Kon je tot een paar jaar geleden in Belgie alleen maar waterskiën en wakeboarden achter een boot, nu is het land een flink aantal cableparks rijker.

Aan de kabel = Aan de kabel 2-mast installatie = 2-mast installatie

 Nederland  Verenigingen  Duitsland  België

Wil je informatie over de verenigingen in België?

Klik hier voor de Vlaamse verenigingen,
klik hier voor de Waalse verenigingen.
(Het is wel België, dus er zijn natuurlijk 2 bonden…)

 

Wil je meer informatie over de cableparks?

Dock70 cablepark Belgique België BelgiumDock79
Dit cablepark is gestart in juni 2012 en richt zich met name op wakeboarders. Het park begon onder de naam BCP Belgium Cable Park en is in 2018 hernoemd naar Dock79.
Goodlife Cablepark
Goodlife Cablepark BEGoodlife Cablepark BEDit cablepark is eind augustus 2014 geopend en is ondergebracht op recreatieterrein De Mosten. Het ligt vlak aan de Nederlandse grens, ongeveer 23 km onder Breda.
Lakeside Paradise
Lakeside Paradise BELakeside Paradise BESinds 28 mei 2012 heeft Lakeside Paradise in Knokke haar poorten geopend, als zusje van het al eerder actieve Surfer’s Paradise. Op één adres kun je terecht voor wakeboarden, waterskiën, maar ook zeilen, surfen, kayakken, duiken, en nog veel meer!
Outside Adventure BEOutside Adventure and Fun
Outside Adventure BEBij dit bedrijf kun je terecht voor een groot aantal outdoor activiteiten, waaronder ook waterskiën en wakeboarden aan een tweemast installatie. Er zijn ook vakantiewoningen aanwezig, zodat je jouw verblijf kunt uitbreiden naar langere tijd.
Terhills Cablepark
Terhills Cablepark BETerhills Cablepark BE logoDit cablepark is geopend in 2013. Het ligt vlakbij de Nederlandse grens. Het richt zich op zowel waterskiërs als wakeboarders en wil zich ook veel gaan toeleggen op evenementen organiseren en diverse trainingsmogelijkheden voor skiërs en riders bieden.
The Outsider Cablepark
The Outsider Cablepark BE Vlaamse ArdennenThe Outsider Cablepark Oudenaarde BEDe donkvijver in Oudenaarde is de ideale plaats om aan watersport te doen. The Outsider Cablepark bestaat uit twee banen: een vijfmast installatie met een flinke hoeveelheid obstakels en daarnaast ook een tweemaster. Naast een cablepark exploiteert The Outsider een groots outdoorpark, waar voor iedereen wat leuks te doen is.
The Spin
The Spin BE The Spin Leisure Park BE logo wakeboard waterskiDit was het eerste cablepark in België en opende in juli 2011 haar deuren. Het richt zich met name op wakeboarders. Er is ook een wakeboardvereniging actief: MusicRide.
Wake Up Cable Antwerpen Gent BEWake Up Cable Antwerpen Gent
Wake Up Cable Antwerpen Gent BEIn Antwerpen is WakeUp Cable begonnen met een tweemastinstallatie, maar sinds 2018 is er een full size cable met maar liefst 6 masten te vinden.
Sinds 2017 is ook een popup-cablepark in de buurt van Gent actief.
Waterskicentrum De Vossemeren (BE)Waterskibaan De Vossemeren
Waterskibaan De Vossemeren BEBegin juni 2014 werd deze kabelskibaan geopend. Het is ondergebracht bij het Center Parks De Vossemeren. Je kunt het combineren met een verblijf in dit bungalowpark, maar je kunt ook gewoon een keertje komen boarden of skiën.